Kaj se zgodi, če vsak dan jeste zajtrk?

Kaj ste jedli danes za zajtrk? 🙂 Ste sploh kaj pojedli? To pove veliko o tem, kako je potekal vaš dan. 

Kaj se zgodi, če vsak dan jeste zajtrk? (foto: Profimedia)
Profimedia

Zajtrk je zelo pomemben obrok, saj kot boste videli, vpliva na potek vašega dneva. Zagotovo vas bomo prepričali, da si že naslednje jutro pripravite hranljiv obrok, preden odhitite skozi vrata. 

Kako zajtrk vpliva na vaš dan in kaj se zgodi, ko ga uživate redno? 

Lažje se boste zbrali 

Zagotovo veste, na kaj ciljamo, saj ste zagotovo kdaj v službo prišli brez zajtrka, potem pa vam je začelo kruliti v želodcu. Niste se morali osredotočiti na nalogo, saj ste ves čas razmišljali o hrani, kajne? 

Telo in um hrepenita po hranilih, s katerimi lahko najbolje delujeta. Beljakovine in ogljikovi hidrati bodo delovali še posebej dobro na vašo zbranost. 

Nadzirate apetit

Vas v službi zagrabi želja, da bi pojedli vse sladkarije in malico od sodelavca? Potem pa obžalujete, da ste ponovno pojedli celo tablico čokolade in škatlo piškotov. Zajtrk bo rešil vašo težavo, posebno če bo vseboval vlaknine in beljakovine. Takšen obrok vas bo nasitil za kar nekaj časa, poleg tega boste verjetno sprejemali boljše odločitve glede prehrane. 

Ko ste doma, imejte na zalogi večje 300 g pakiranje ovsenih kaš Boom Box, ki bodo poskrbele, da vas v službi ne doleti lakota. Kadar se vam mudi, pa na pot vzemite manjše pakiranje za en obrok

Boom Box

Izbirate lahko med okusi lešnik in čokolada, malina in vanilija, kokos in čokolada ter gozdni sadeži in mandelj. Zmešajte jih z Boom Box ovsenimi napitki

Priložnost, da se napolnite z vitamini, minerali in drugimi hranljivimi snovmi

Zakaj ne bi že zjutraj poskrbeli, da v dnevu zaužijete nekaj sadja ali zelenjave, vlaknin, ogljikovih hidratov, dobrih maščob, vitaminov? S tem lahko zmanjšate tveganje za nekatere bolezni, uravnate pritisk, izboljšate delovanje srca, zdravje kosti, okrepite imunski sistem ... Moramo še kaj dodati? Z zajtrkom skrbite za svoje zdravje, zato si je zanj vredno vzeti čas. 

Za boljše razpoloženje

Si želite, da bi bilo jutro lepši del dneva, kot je sedaj? Potem ga začnite z dobrim zajtrkom! Hranljiv, uravnotežen obrok podpira delovanje možganov, kar pomaga nadzorovati čustva, vedenje, sprejemanje odločitev in še marsikaj drugega. 

Priporočamo slastne Boom Box ovsene kaše, ki so brez dodanih sladkorjev in popolnoma veganske. So bogat vir vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov - to je vse, kar mora vsebovati hranljiv zajtrk! 

Boom Box
Za vzdrževanje teže

Če jeste zajtrk, obstaja večja verjetnost, da boste vzdrževali zdravo težo. Ljudje, ki ga ne jedo, so namreč nagnjeni k nezdravim prigrizkom. Po nočnem počitku telo hrepeni po hrani, zato poskrbite, da mu jo boste priskrbeli in se založili z energijo za dan. Če imate namen začeti s kakšno dieto, naj vas opozorimo, da izpuščanje obrokov ni priporočljivo, zato se tega ne poslužujte.