7 živil za pospešitev prebave (in boljše počutje!)

7 živil za pospešitev prebave (in boljše počutje!) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
9. 3. 2021 Promocijsko sporočilo

Pospešitev prebave je dobra za zdravje in hkrati pomaga pri hujšanju. Če je počasna, nas pogosto mučijo krči, slabost in napihnjenost. Kaj jesti in storiti za vzpodbuditev prebave, pa si preberite v nadaljevanju.

Nova znanstvena odkritja prinašajo informacije o tem, kakšen vpliv ima naš prebavni sistem in procesi, ki se tam odvijajo, na zdravje telesa in celostno dobro počutje. V našem črevesju se nahaja približno 80 % celic imunskega sistema in skrb za prebavne funkcije je zagotovo eden najpomembnejših korakov za izboljšanje zdravja.

Živila, ki vzpodbudijo prebavo:

  • STROČNICE (fižol, grah, leča, čičerika)
  • POLNOZRNATI KRUH
  • AVOKADO
  • MALINE
  • JABOLKA
  • MANDLJI
  • KEFIR
Za dobro prebavo pa lahko poskrbite tudi z malimi vsakodnevnimi triki

Uravnotežena prehrana, gibanje in zadostna količina tekočine so ključ do splošnega boljšega počutja. Odlična rešitev za pospešeno prebavo pa je tudi Donat, ki ob rednem pitju deluje tudi preventivno in doprinaša k ohranjanju zdravja ter dobrega počutja. Izpostavitev pomembnosti preventivne skrbi za prebavni sistem in s tem vpliva na dobro počutje so bili osrednji motiv za spremembo podobe izdelka.

Dandanes je bolj kot kdajkoli prej nujna temeljita skrb za zdravje. Preprečevanje številnih bolezni in bolezni sodobne civilizacije pa se začne z majhnimi ter rednimi koraki v življenju posameznika. 

Zakaj je Donat priporočljivo uživati vsak dan?

-        vpliva na nastajanje in izločanje žolča ter prebavnih encimov, ki imajo ključen vpliv na potek prebave in kakovost absorpcije hranljivih snovi,

-        vpliva na izločanje žolča v prebavila, pomaga pri počasni peristaltiki žolča in tako preprečuje nastanek žolčnih kamnov,

-        nevtralizira prekomerno izločeno žolčno kislino in tako pomaga pri zgagi,

-        pomaga pri funkcionalnih težavah prebavnega sistema, kot je zaprtje.

Donat skrbi za prebavo in naravo

Pri Donatu verjamejo, da je napredek posledica partnerskega odnosa med blagovno znamko in njenimi rednimi kupci. »Uporabniki Donata in njihova pričakovanja so v središču delovanja Donata,« je povedala Klavdija Vidic, direktorica marketinga, raziskav in razvoja za Donat.

»Z namenom izobraževanja kupcev Donata in izboljšanja kakovosti njihovega življenja smo razvili veliko uporabnih vsebin, ki so na Donatovi spletni strani dostopne vsem. Med strokovnimi in izobraževalnimi vsebinami pa smo v sodelovanju s strokovnjaki razvili tudi dva posebna programa: Donat Detox in Donat Imuno,« je poudarila.

Donat Detox je namenjen vsem, ki živijo hitro in bi radi pomagali svojem telesu z 21-dnevnim učinkovitim razstrupljanjem. Donat Imuno pa omogoča okrepitev imunskega sistema na naraven način in vključuje 30-dnevni jedilnik, nasvete strokovnjakov ter predloge za vadbo in vaje za upravljanje s stresom.

Donatove aktivnosti trajnostnega razvoja so osredotočene na družbeno odgovornost s promocijo zdravja prebave ter okoljsko odgovornost z naravi prijaznim pakiranjem, zaščito naravnih virov Donata in uporabo energijsko manj zahtevnih surovin. Svojim trajnostnim zavezam Donat sledi tudi z novo embalažo – s 100-odstotno recikliranimi plastenkami, ki bodo prišle na trg v marcu 2021. Nove plastenke pomenijo, med drugim, tudi 90-odstotno zmanjšanje emisij CO2 v okolje.

Več o Donatu preberite na www.donat.mg.
Promocijsko gradivo
Značke: donat prebava