Rdeča svetloba - toplota z zdravilnim učinkom

11. 4. 2010

Naše telo poleg zraka za dihanje potrebuje tudi svetlobo. Če je primanjkuje, zavrejo številni biološki procesi v njem. Znanstveniki po vsem svetu zato nenehno raziskujejo, kateri svetlobni spekter najbolj vpliva na določeno telesno funkcijo. Upajo, da bodo v prihodnosti bolezni lahko zdravili s svetlobo in se odrekli uporabi tablet. Posebno veliko obeta spekter rdeče svetlobe. Razkrivamo vam, kaj vse zmore.

Samopomoč za imunski sistem in čelno votlino

V gospodinjstvih klasična luč z rdečo svetlobo doživlja pravo renesanso. Mnogi na to poceni domače zdravilo prisegajo prav pri prehladih in vnetjih obnosnih votlin. Topel svetlobni spekter dobro dene tudi pri zdravljenju revme in težavah z išiasom.

Tako toplota kot tudi žarki pospešujejo zdravljenje, blažijo bolečine in obenem sproščajo. Zaradi dolgih valov lahko prodirajo globlje in tam razvijejo svoje delovanje.

Namig strokovnjaka: V luč ne glejte z odprtimi očmi, saj se lahko pojavi vnetje. Če je le mogoče, se zaščitite z očali za solarij. Kupujte kakovostne blagovne znamke, saj prav filter in žarnica določata kakovost žarkov.

Alternativa je infrardeča toplotna kabina. Prednost pred tradicionalno savno je, da infrardeča energija segreje le telo, zrak pa ostane hladen. Poleg tega prodre toplota do 4 milimetre globoko v kožo in povzroča 'športno' znojenje.

Znanstvene raziskave so dokazale, da infrardeča globinska toplota zelo pozitivno deluje na odpornost in samozdravljenje telesa.

Diagnosticiranje revme in raka z infrardečo svetlobo

Posebne infrardeče toplotne kamere lahko prepustnost infrardečega žarčenja skozi kožo izkoristijo tudi v obratno smer, in sicer po načelu "vidim nekaj, česar ti ne vidiš" oz. za žarčenje, ki ga oddaja naše telo.

Primer raka na prsih: Čeprav je zgodnje odkritje še vedno najpomembnejši korak pri ozdravitvi, se zaradi žarčenja veliko žensk še vedno izogiba mamografiji. V prihodnosti se kot alternativa ponuja termografija. Rastoči tumorji in vnetna žarišča so namreč veliko toplejši kot zdravo tkivo. Znanstveniki ženske klinike v Freiburgu so razvili senzorje z ekstremno visokim temperaturnim razkrojem, ki kažejo na pojav raka na prsih.

Primer kožnega raka: Novi infrardeči laser naj bi zanesljivo diagnosticiral kožnega raka že v začetni fazi bolezni. Berlinski znanstveniki uporabljajo femtosekundni laser, ki oddaja infrardečo svetlobo v ultra kratkih impulzih. V tumorju se tako stimulira kožno barvilo melanin, ki kaže zelo šibko, toda karakteristično svetlikanje.

Primer revme: Diagnoza vnetih sklepov in tudi t. i. diabetičnega stopala z visokotopno medicinsko infrardečo termografijo, je že postala realnost.

Novo upanje za zdravljenje ran, bradavic in maščobnih zalog

Na heidelberški univerzi so dokazali, da lahko žarčenje z infrardečo svetlobo hitreje celi rane po operaciji želodca in črevesja. Poleg tega pacienti trpijo manj bolečin.

Upanje tudi za zdravljenje bradavic: na kožni kliniki v Jeni so razvili novo terapijo wIRA za zdravljenje bradavic. Gre za z vodo hlajeno, visoko dozirano infrardečo svetlobo posebne valovne dolžine. Prodre zelo globoko v kožo in v 'korenino bradavice'. Tam pride do pregretja, ki spodbudi imunsko obrambo. Posledica: telo uniči viruse bradavic.

Topilec maščob: kombinacija ergometerskega treninga in namensko žarčenje wIRA pomaga stopiti maščobne zaloge na zgornjem delu stegna in bokov v obsegu tja do 8 centimetro

Nežna oblika zniževanja krvnega pritiska

Prav presenetljivo je, da je pri veliko ljudeh krvni pritisk poleti nižji kot pozimi. V berlinski kliniki so odkrili, da k temu pravzaprav pripomorejo valovne dolžine sončne svetlobe, torej tudi infrardeče. Študija je pokazala, da za nekajtedensko stabiliziranje visokega pritiska zadostuje 5 do 8 žarčenj celotnega telesa.

Razlaga: Ker telo ne filtrira rdeče svetlobe, se zdravilni žarki spremenijo v toploto šele znotraj telesa. Žile se razširijo in kri lahko bolje teče. Poleg tega pride tudi do spremembe ravni mineralov, ki znižujejo krvni pritisk.

Infrardeča svetloba pomiri nevralgije

Draženje čutnega živca obraza, t. i. trigeminus nevralgija, prištevamo k najbolj hudim oblikam živčnih bolečin. Pogosto nastopi v obliki napada in prizadene le eno polovico obraza. Povzročitelji so mraz, okužbe, zdravljenje zob ali pa tudi preveliki odmerki alkohola.

Cilj alternativnega zdravljenja ni zaprtje bolečine, temveč odstranitev škodljivih in balastnih snovi iz telesa. Eden najbolj pomembnih in najbolj učinkovitih postopkov je t. i. termoterapija z infrardečimi globinskimi A-žarki.

Posebna oblika zdravljenja v notranjosti telesa zviša temperaturo nad 42 stopinj Celzija in tako ustavi vnetja, uniči bolne celice in izboljša prekrvitev. Uspeh terapije se pokaže po 4 do 6 obiskih. Infrardeči A-globinski žarki prav tako pomagajo pri kroničnem bronhitisu, senenem nahodu, bolečinah v hrbtu in sklepih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri