Kaj imajo skupnega koprive in bolečine v mišicah?

3. 9. 2018 Promocijsko sporočilo

Babice in dedki so nekoč svetovali, da lahko bolečino v mišicah odpravljamo tako, da se udarjamo s koprivami po bolečih predelih. Še dobro, da sedaj obstajajo enostavnejši načini odpravljanja bolečine z zdravili, ki so na voljo v lekarni.

Draženje, ki ga povzroči kopriva, blokira bolečino v mišicah

Že stoletja različne kulture uporabljajo koprivo za lajšanje bolečin. Posebnost tega, je njen način uporabe: z njo se »šibamo«, to pomeni, da držimo v rokah šop kopriv in se z njim tolčemo po bolečih mišicah. Nekateri menijo, da to pomaga zmanjšati bolečino in otrdelost. Kaj se dogaja? Ob stiku s kožo, se iz koprive izločita histamin in acetilholin. To potrjuje sloves koprive, saj sta obe snovi na koži dražeči in pekoči. Ker se telo lahko osredotoči le na določeno količino bolečinskih signalov naenkrat, draženje, ki ga povzroči kopriva, blokira bolečino v mišicah. 

Kje so najpogostejša mesta bolečin?

Najpogostejša mesta bolečin v mišicah so vrat, ramenski obroč, spodnji del hrbta oz. predel križa, noge in roke, lahko pa se pojavijo tudi drugje. Pomembno je, da ukrepamo in ob pojavu bolečine odstranimo sprožilni dejavnik, ki je povzročil bolečino. Na mesto bolečine lahko delujemo s hlajenjem bolečih predelov, počitkom, ustrezno izbranimi vajami in uporabo lokalnih protibolečinskih zdravil – krem.

Samozdravljenje je primerno za akutne bolečine, pri čemer moramo izločiti možnost težje poškodbe, bolečine zaradi zdravil ali hujše bolezni. V primeru hujših bolečin moramo obiskati zdravnika, da postavi pravilno diagnozo in nas usmeri k nadaljnjim ukrepom.


Rosacta® - zdravilo rastlinskega izvora za naravno zdravljenje bolečine v mišicah

Na trgu je na voljo veliko različnih izdelkov za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih. Pri tem je potrebna pozornost, saj se izdelki med seboj razlikujejo.

Zdravilo Rosacta® prinaša nov pristop k zdravljenju bolečin, saj zaradi glavne sestavine - rožmarinovega eteričnega olja deluje z dvojno močjo; deluje protibolečinsko in poveča pretok krvi, kar pospeši proces zdravljenja in regeneracijo.

Rosacta®je učinkovita in varna za redno in dolgotrajno uporabo. Lahko se uporablja pri lajšanju bolečin v mišicah, kot so bolečine zaradi prekomerne telesne aktivnosti ("musklfiber", utrujene mišice), športne poškodbe (zvini, nategi, otekline, izpahi), zakrčenost vratu in ramenskega obroča zaradi stresa, bolečine v hrbtenici zaradi nepravilne drže na delu ter boleče in utrujene noge. Na voljo je v lekarnah.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Rosacta® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.