Kaj imata skupnega hujšanje in potovanje na morje?

28. 7. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Ko sta hujšanje in morje omenjeni v istem kontekstu, običajno govorimo o hujšanju, da bomo čim lepši v kopalkah. A danes si bomo pogledali, kaj imata skupnega hujšanje in sama pot oziroma vožnja do morja.

Verjetno se strinjate, da je celotna ideja potovanja na morje dokaj dovršna v smislu, gremo proti morju in pridemo tja. Da bo zabavneje, se recimo odločimo iti na morje s kolesom in v družbi prijateljic. Ideja torej je, da naslednji teden odrinete na pot do enega izmed čudovitih otočkov v Dalmaciji.

V ponedeljek dopoldne se skoraj vse zberete na dogovorjeni lokaciji. Dveh prijateljic ni, saj so verjetno mislile, da ste dejansko z naslednjim tednom mislili torek ali morda sredo. Zbranih vas je torej pet. A ena s seboj sploh nima kolesa, dve nimata predpisanih čelad, samo ena pa ima luči za vožnjo v mraku. Vse, razen tiste brez kolesa, se odpravite proti morju, a že po nekaj kilometrih ugotovite, da dejansko sploh ne veste, v katero smer morate iti, in se tako že dalj časa vozite proti Mariboru. Po tehtnem premisleku se odločite, da boste odhod na morje prestavile za teden dni in se med tem bolje pripravile. Brez dobrega načrta in vse potrebne opreme žal ne boste prišle daleč.

Naslednji teden se zgodba žal znova ponovi. Sicer startate v pravo smer, a zaradi cestne zapore ste prisiljene izbrati drugo pot, ki pa je ne poznate, nobena pa s seboj žal nima zemljevida, zato spet zavijete v napačno smer. Na poti proti Bledu prijateljici poči zračnica, vi pa zaradi neurejenega vozišča prav nemarno padete po tleh. Vrnete se nazaj v Ljubljano, da vam oskrbijo nič kaj seksi razbito koleno.

Naslednje jutro se z bistveno manj zagnanosti in energije odpravite ponovno na pot proti morju, ki se zdaj iz dneva v dan zdi bolj oddaljeno. Prvih nekaj ur vam gre super, potem pa ugotovite, da imate s seboj dejansko bistveno premalo hrane za tako dolgo pot in celo to, da si hkrati želite na tri različne otočke. Tako se že dodobra sprte, še na slovenski strani obrnete proti domu. Tako ali tako vas polovica sploh ni imela s seboj potrebnih dokumentov, dvema pa se bo kmalu iztekel dopust in bi se, tudi če bi do obale nekako prišli, morali verjetno še isti dan vrniti.

Naslednji dan se izčrpane in razočarane odločite, da je skrajni čas, da se obrnete na turistično agencijo, ki vam z veseljem pomaga najti še bolj čudovito destinacijo, ki ustreza tudi vsem prijateljicam, ki si na morje še vedno želijo, tja pa boste seveda lepo odpotovale z letalom. Vse skupaj pa bo seveda prišlo dejansko ceneje, kot če bi se zadeve ponovno lotile na lastno pest.

Barbara Kodrin je profesionalna osebna trenerka z ameriško licenco AFPAA , ki s celostnim pristopom pomaga ljudem oblikovati telo in duha (hujšanje, oblikovanje telesa, osebna rast, prehrana, individualna vadba itd.). Svojo zgodbo in vprašanja lahko pošljete na Barbara@osebna-trenerka.com ali pa kliknete na www.osebna-trenerka.com.