'Moj ščegetavček je videti POVEČAN – bi me moralo skrbeti?' Strokovnjakinja razkriva razlog!

'Moj ščegetavček je videti POVEČAN – bi me moralo skrbeti?' Strokovnjakinja razkriva razlog! (foto: Profimedia) Profimedia
7. 9. 2022

Kakšna je resnica o ščegetavčku, tej magični točki z več kot 8 tisoč živčnih končičev, ki nas popelje do najboljšega občutka na svetu? Je njegova velikost pomembna?

Ena izmed redkih raziskav na to temo trdi, da velikost je pomembna. Pokazala je, da so imele ženske, ki so težje doživele orgazem, manjši ščegetavček v primerjavi s tistimi, ki z doseganjem orgazma niso imele pretiranih težav.

Vendar pa raziskavi ni uspelo potrditi, ali je razlog za to v resnici velikost ščegetavčka ali pa preprosto dejstvo, da so imele ženske, ki niso imele težav z doseganjem orgazama, preprosto več  spolnih odnosov, kar je vplivalo tudi na raven hormonov in posledično povečanje tega ženskega centra za užitek. 

A vrnimo se k prvemu vprašanju – bi vas moralo skrbeti, če je vaš ščegetavček POVEČAN? 

Tako gre: 

Ko ženska enkrat postane spolno aktivna, telo začne proizvajati več estrogena, oksitocina in testosterona.

Estrogen povečuje receptivni libido (tisti, ki si želi nežnih dotikov), testosteron povečuje agresivni libido ("Želim si te takoj!"), oksitocin pa pomaga pri ustvarjanju občutka ugodja, umirjenosti in želje po telesnih odnosih. Vsi trije hormoni so zaslužni za dobro počutje in povečujejo željo po še.

TAKŠNA je moč oksitocina – hormona ljubezni in vseh drugih najlepših občutij (in kako lahko pridete do svoje doze po naravni poti)

Dovolj veliki odmerek testosterona pa lahko celo vpliva na povečanje ščegetavčka. 

Ženske, ki imajo nižjo raven testosterona, naj bi imele manjšega, hkrati pa tudi nižji libido in raven energije.

A kot pojasnjuje Sienna Sinclaire, certificirana trenerka za ljubezen, seks in odnose, "orgazem se začne v naši glavi".

'Med enim SEKSOM sem doživela 7 orgazmov, in TO je razlog, zakaj' (resnična zgodba Celjanke)

"Veliko žensk ne more doživeti orgazma iz razlogov, ki nimajo nobene veze s ščegetavčkom – ker se ne morejo sprostiti in prepustiti užitku. Preveč so namreč obremenjene s tem, kako so videti gole, kako dišijo, skrbijo jih otroci, služba, čiščenje doma in vse druge obveznosti, ki jih čakajo."

Poiščite torej načine za zmanjšanje stresa, ki je največji zaviralec libida, in – kar je najbolj pomembno – masturbirajte. 

Več si preberite na cosmopilitan.si

PREVERITE ŠE: Seksologi se strinjajo – TO bi morale VSE početi pogosteje!

IN ŠE ENO OBVEZNO BRANJE: Ženske! Če želite doživeti zares močan (in večkratni!) ORGAZEM, je to PRIJEM, ki se ga morata lotiti!