10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Veste, zakaj bi morali čim večkrat hoditi bosi?

Veste, zakaj bi morali čim večkrat hoditi bosi? (foto: Unsplash/Anja) Unsplash/Anja
7. 6. 2018

Zdaj, ko je zunaj že dovolj toplo, skušajte vsaj doma večino časa hoditi bosi. Poglejte, zakaj!

Skoraj ni človeka, ki ne bi užival v masaži ali preprostem "gnetenju" stopal ob koncu napornega dneva. Poleg tega, da stopala nosijo celotno težo našega telesa, so tudi na nek način ogledalo naših organov, žlez in delov telesa.

Stopala so polna refleksnih mest. Dotikanje in pritiskanje nanje lahko blagodejno deluje na pretok energije v vsakem telesnem organu posebej.

Kot smo pisali že tukaj, se vsaka živčna linija v našem telesu zaključi v stopalih.

Vsako stopalo ima 7200 živčnih končičev. Po refleksologiji je palec na nogi povezan z možgani in glavo. Naslednja dva prsta sta povezana z očmi, zadnja dva pa predstavljata ušesa. Zgornja tretjina podplata je povezana s prsnim košem, vmesna tretjina pa s prebavnim sistemom in želodcem.

Dober pretok energije pomeni tudi, da je telo v optimalnem stanju.

Refleksologijo, ki se ukvarja s tem načinom upravljanja s telesnimi energetskimi tokovi, lahko sicer izvajamo tudi preko rok in ušes, a zaradi občutljivosti stopal in dostopnosti se večinoma izvaja preko slednjih.

In kakšno ima to povezavo z dejstvom, da bi morali več časa hoditi bosi?

Nekoč so se refleksološka mesta naravno stimulirala, saj so ljudje hodili bosi, v sodobnem času pa smo blagodejnost bose hoje bolj kot ne zanemarili.

S sčasoma naj bi se zato na živčnih končičih v stopalih začeli nabirati kalcij in kristali sečne kisline, ki onemogočajo normalno in naravno stimulacijo žlez in organov.

Kljub temu pa lahko s pomočjo masaže in pritiskov s prsti te spremembe ublažimo in odpravimo, še bolje pa je, da čim več časa hodimo bosi.

Fotografija: Unsplash/Anja

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri