Avokado se odlično poda številnim receptom. Obogati lahko praktično vsak kos mesa ali ribe, iz njega pripravimo noro dober namaz, ga vmešamo v solato, pripravimo kot sladico ... Če vas še nismo prepričali, poskusite naslednji recept.
Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru
Sestavine za štiri osebe:
- 8 rezin rženega kruha
- konzerva Rio Mare skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju (120 g)
- 2 limeti
- 1 zrel avokado
- 7 do 8 češnjevih paradižnikov
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- nekaj kapljic Tabasca
- sveže mleti črni poper
Priprava:
Rženi kruh popecite, medtem naribajte limetino lupinico in jo prihranite za kasneje.
Avokado prerežite na polovico, odstranite olupek in koščico, meso postavite v posodo in ga pretlačite z vilicami. Dodajte Tabasco, sok limete in ekstra deviško oljčno olje. Vse skupaj premešajte, da dobite gladko kremasto zmes.
Na tanko narežite češnjeve paradižnike. Na popečen kruh namažite žlico avokadovega namaza ter dodajte narezane paradižnike in fileje skuše, ki ste jih predhodno odcedili. Začinite s sveže mletim črnim poprom in limetino lupinico. Postrezite takoj.
Današnji izziv:
Preizkusite enega od naših receptov:
- Polpete iz tunine in skute s papriko
- Slane palačinke s tunino in bučkami
- Brusketa z avokadom, češnjevim paradižnikom in skušo na žaru
Darilo za vse: Prenesite kupon in izkoristite popust!
Danes vam poleg recepta podarjamo še kupon, s katerim boste pridobili 30 % popust za nakup Rio Mare skuše na žaru. Kupon lahko izkoristite v prodajalnah Mercator do 5. aprila 2017 in velja za vse tri okuse.
Hitro po KUPON!
Prenesite ga s klikom na spodnjo fotografijo ali prek povezave Prenesi Rio Mare kupon.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del