S preprostimi triki ustvarite vrhunsko predjed

7. 4. 2017
Deli
S preprostimi triki ustvarite vrhunsko predjed (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Predstavljamo prigrizke, s katerimi boste navdušili tudi najzahtevnejše gurmane.

Potrebujete le nekaj ustvarjalne žilice ter pomoč namazov Rio Mare in slasten prigrizek je pripravljen. Do zdaj sta nam kulinarično ustvarjanje polepšali dve slastni liniji, Rio Mare Pate in Rio Mare Rustico, ki se jima tokratno poletje pridružuje kar pet novih okusov.

Ponudbo priljubljenih slanih namazov, primernih za vsako priložnost in različne potrošnike, so obogatili s ...

Tudi okusen zajtrk ali lahek popoldanski prigrizek

Ni treba, da razvajate samo goste, nekaj slastnega razvajanja privoščite tudi sebi. Z namazi Rio Mare poživite zajtrk ali popoldanski prigrizek.

Zakaj jih tako obožujemo?

Vse namaze Rio Mare odlikujejo zelo mehka tekstura, ki se z lahkoto maže, njihov slasten okus in vsestranskost, saj so primerni tako za zajtrk kot popoldansko malico ter tudi za bolj zahtevne predjedi in prigrizke. Vsi novi namazi, razen namaza s kuhanim pršutom, so brez konzervansov ter so bogat vir beljakovin.

Naslednji velik izbruh vulkana: podnebni kaos, za katerega človeštvo nima načrta

Recepti za predjedi, ki nikoli ne razočarajo

Ti prigrizki vas ne bodo pustili ravnodušnih. V glavni vlogi so tunini namazi iz kakovostnih sestavin, ki v hitrem času postanejo vrhunska predjed.

Kremni grižljaji

Sestavine za štiri osebe:

Priprava:

Z modelčkom za izrezovanje kanapejev izrežite iz vsake rezine opečenca štiri okrogle rezine. Grozdne jagode prerežite na pol in drobno sesekljajte peteršilj. Majonezo stisnite na plitev krožniček, na drugega pa stresite sesekljan peteršilj. Rob okroglih kosov kruha povaljajte najprej v majonezi, nato še v peteršilju, tako da se ta dobro oprime kruha.

Na vsak kos kruha na debelo nanesite namaz. Po dva kosa postavite drug na drugega ter na vrh vsake tortice postavite grozdno jagodo. Takoj postrezite ali pa jih pokrijte s folijo za shranjevanje živil in jih shranite v hladilniku.

Masleni zelenjavni ocvrtki

Sestavine za štiri osebe:

Priprava:

Jajce razbijte ter ločite rumenjak od beljakov. Segrejte mleko in v njem raztopite kvas ter vmešajte moko, jajčni rumenjak in ščepec soli. Dodajte 50 gramov stopljenega masla in na drobno sesekljana zelišča.

Beljake stepite v trd sneg in dodajte stepeno smetano in nežno vmešajte v mešanico. Mešanico pustite počivati za nekaj minut.

Segrejte malo masla v neoprijemljivi ponvi. Z žlico zajemite pripravljeno maso in jo iz obeh strani ocvrite, da postane zlato-rjava. Ocvrtke postrezite še tople ter jih namažite s Paté namazom s kuhanim pršutom, tik preden jih želite pojesti.

Solatne barčice

Sestavine za štiri osebe:

Priprava:

Meso avokada, čebulo in papriko narežite na zelo majhne kocke. Vse pokapajte z limoninim sokom in začinite s soljo in poprom. Odrežite konec belgijske solate. Izberite 12 listov in jih razporedite po krožniku. Mešanico avokada in zelenjave razporedite po barčicah in okrasite z namazom. Takoj postrezite.

Še več slastnih receptov pa poiščite na www.riomare.si

Današnji izziv:

Kateri od receptov vam je najbolj všeč? Zdaj pa izberite še nekoga, ki bo ta recept preizkusil skupaj z vami. To je lahko kdorkoli, partner, prijateljica, teta, sošolka ...

Novo na Metroplay:  Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec