7 razlogov, zakaj moramo sebe postaviti na prvo mesto, kadar smo pod stresom

7 razlogov, zakaj moramo sebe postaviti na prvo mesto, kadar smo pod stresom (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2019

Kadar nas življenje obremeni ali pa se soočamo s posebno težko spremembo, se moramo imeti še posebej radi! Preberite, zakaj in kako ta odločitev pozitivno vpliva na vse aspekte vašega življenja.

Kaj vse boste pridobili, če v času stresnih sprememb najprej poskrbite zase:

1. Več boste lahko ponudili

Kadar ste preobremenjeni, je težko najti čas za polnjenje baterij. Če namenite čas sebi in svojim potrebam, se boste sprostili in postali bolj motivirani ter polni energije za nove podvige.

Bolj lahkotno se boste lahko soočali z vsem, kar vam pride nasproti. Če najprej poskrbite za svojo dobrobit, lažje dajete drugim in se ob tem ne počutite povsem izžeti.

2. Življenjski ritem se bo upočasnil

Če si vzamete čas zase, se to odraža na psihičnem, fizičnem in čustvenem nivoju. Najdite načine za sproščanje, kot na primer meditacijo, penečo kopel, sprehod… karkoli, kar vas navdaja z mirom in vas odvrača od stresnih situacij!

Kaj boste dosegli, če kar naprej hitite? Predstavljajte si, da namesto v peti prestavi vozite v tretji … ravno tako boste prišli na cilj!

3. Telo si bo lahko malce oddahnilo

Če hočete biti opremljeni z močjo, da se soočite s stresom, si morate zagotoviti dovolj spanca, čas za počitek in zdravo hrano. Vse to kepi vaš imunski sistem in povzroči, da se ne sesujete ali zbolite, kadar se vam nakopiči preveč obveznosti in pritiskov od zunaj.

4. Vaša čustva bodo bolj uravnotežena

Ko ste enkrat bolj prijazni do sebe, se to kaže tudi v odnosu do drugih. Če počnete stvari, ki jih imate radi in si vsak dan vzamete tudi nekaj časa za sprostitev, boste veliko bolj prizemljeni in imeli boste občutek, da ste povezani s svojim notranjim centrom.

V takšnem stanju pa vam težko karkoli zunanjega pride preveč do živega!

5. Lahko se boste osredotočili na tisto, kar je pomembno

Če znate lepo poskrbeti zase, ne boste dopustili, da bi drugi z vami ravnali slabo. Znali boste postaviti jasne meje in se obvarovati pred vsemi negativnimi impulzi.

Prepoznali boste, kaj je pomembno in se posvečali temu, namesto da bi se vrteli v krogu. Bolj boste produktivni.

6. Bolj umirjeno in pozitivno boste gledali na svet

Včasih je pravi izziv živeti v kaosu in treba se je naučiti, kako se umiriti kljub norišnici, ki vas obdaja. Če v sebi najdete prostor, kjer ste prevevata mir in milina, ga lahko dosežete kjerkoli in kadarkoli. Pomagajte si s pozitivnimi afirmacijami.

7. Vi boste tisti, ki imate nadzor

Sprejmite enkrat za vselej odločitev, da boste vselej dajali sebe na prvo mesto. Ko to zares ponotranjite, se bo spremenil tudi svet okrog vas.

Vi ste tisti, ki imate kontrolo, ne svet okrog vas! Nič in nihče več ne bo mogel na vas vplivati tako dramatično, če boste v sebi uravnoteženi. Raven stresa se bo znižala in lahko boste zaživeli, kot si želite.  

Preberite še:

Vir: Your Tango

Foto: Profimedia