Vam je nerodno, ko kdo omeni vaše šibke točke? Povemo vam, zakaj se jih ne bi smeli sramovati

Vam je nerodno, ko kdo omeni vaše šibke točke? Povemo vam, zakaj se jih ne bi smeli sramovati (foto: Profimedia) Profimedia
21. 3. 2023

Večini postane nerodno, ko je govora o šibkih točkah in odziv ni prav nič presenetljiv. Vendar vam ponujamo razloge, da boste odslej samozavestnejši glede sebe in svoje osebnosti. 

Kaj bi rekli, kaj je vaša slabost? Je to nepoznavanje določenih tem, kot je politika, ali kakšna napaka pri vzgoji otrok, morda kaj v službi? Se bojite, da bi kdo izvedel za vašo šibkost in se iz nje norčeval ali jo omenil pred celotno zbrano družbo? No, mi se bomo tega lotili z druge strani, saj vam bomo povedali, zakaj se ne bi smeli sramovati. 

Šibkosti imajo lahko na osebo veliko posledic, če se začenja izogibati vsemu, kar bi lahko privedlo do tega, da se le-ta pokaže ali o njej govori. Prikrajšana je lahko za mnogo lepih trenutkov, ker se boji. 

Zato vam povemo, zakaj se svojih šibkih točk nikar ne sramujte: 

Zaradi dolgočasnosti in neiskrenosti

Mislili bi si, da je nekdo, ki očitno zna in ve vse, izredno zanimiv za pogovor, vendar se večkrat izkaže, da je pomanjkanje šibkih točk precej dolgočasno. Mogoče ste s kakšno tako osebo že govorili in veste, da hitro zmanjka tem, saj očitno že vse ve. Poleg tega se zavedamo, da v resnici nihče ni popoln, zato takšni posamezniki delujejo zelo neiskreno. 

Šibkosti sklepajo odnose

Poglejte vašo skupino prijateljev: verjetno imate vsi drugače močne plati, ki pridejo prav v različnih situacijah. Zato rečemo, da smo v skupini močnejši: šibkost enega se zamenja za močno točko drugega. Verjetno se tako dopolnjujeta tudi v partnerskem odnosu - vi se izkažete tam, kjer ste dobri, partner nastopi takrat, ko ne gre ravno za vašo močno plat. 

Lahko jih združite s prednostmi

Razmislite malo in ugotovite, kako bi svojo šibkost lahko združili s prednostjo. Vedno to ni mogoče, pogosto pa se najde srednja pot. Če vam ne gre ravno od rok spoznavanje prijateljev ali partnerjev v živo, lahko npr. začnete preko katere od aplikacij, če vam je bližje tehnologija. 

Kreativne rešitve za težave

Če ste v nečem slabši, bo potrebne kar nekaj kreativnosti in domišljije, da najdete pot do rešitve. Drugi na to ne bi niti pomislili, vi pa ste našli način, ki vas bo vseeno pripeljal do želenega cilja. Šibkosti vas spodbujajo k razmišljanju. 

Še vedno lahko dosežete cilje

Kot smo omenili v prejšnji točki, za doseganje ciljev ne rabite biti popolni. Včasih si jih zadamo prav zato, da odpravimo kakšno šibkost. Ali pa bo pot kreativnejša. 😉

Ne odvzame najpomembnejšega v življenju

Šibkosti ne pomenijo, da zaradi tega ne boste ljubljeni ali spoštovani, imeli prijatelje, partnerja ... To dobro veste, saj poznate svoje, prijateljeve, partnerjeve šibkosti, pa ju imate še vedno radi, kajne?

Šibkosti vam lahko pomagajo

Če se dobro poznate in natanko veste, kje so vaše šibkosti, boste to lahko uporabili pri izbiranju najboljšega življenjskega sloga, ki vam bo pisan na kožo, pa tudi pri sprejemanju večjih odločitev. 

Niso večne

Vse šibkosti niso večne, saj se lahko odločite, da boste postali boljši. Zastavite si cilj, načrtujte pot in spremenite šibkost v močno stran! Občutek bo odličen. 

Vir: Zadovoljna.hr

Prisluhnite aktivni podkastu! 🎧

S športno trenerko Tjašo Babnik smo govorili tudi o tem, zakaj novoletne zaobljube ne delujejo.