4 stvari, ki jih naredite v ponedeljek in pokvarijo teden

4 stvari, ki jih naredite v ponedeljek in pokvarijo teden (foto: Profimedia) Profimedia
24. 6. 2017

Ponedeljek bo kmalu tu, pa se je vikend šele dobro začel. In z njim vse obveznosti, služba, opravki … Marsikdo do prvega dneva v tednu goji jezo in negativna čustva. Ker želimo ublažiti stres, naredimo nekaj stvari, ki pa lahko slabo vplivajo na cel teden.

Ob ponedeljkovih jutrih preskočite razgibavanje

Ponedeljkova jutra so težka za veliko ljudi, še posebej, če je bil vikend poln zabav in plesov do jutranjih ur. Ne glede na to, kako zelo sovražite ponedeljke, tudi takrat ne bi smeli preskočiti svoje jutranje rutine. Pa naj bo to nekaj hitrih vaj pred ščetkanjem zob, tek ali odhod v fitnes. Držite se zastavljenega tedenskega načrta. Pritiskanje na tipko dremež bo naredilo več škode kot koristi. Poleg tega to pomeni, da ste eno vadbo za ta teden že opravili, kar je odličen začetek.

Ne načrtujete treningov za cel teden

Ne glede na to, ali radi telovadite zjutraj, med odmorom za kosilo ali v popoldanskih urah, boste bolj zanesljivi, če vadbe zapišete v koledar in določite uro. Tako kot kosilo s prijatelji, ki ga verjetno ne boste preskočili. Če na primer načrtujete, da boste v enem tednu telovadili vsaj štirikrat, imate treninge lahko opravljene že do četrtka in vikend pustite prost za okrevanje. Če večino rekreacije niste opravili čez teden, je majhna verjetnost, da boste vse nadoknadili v dveh prostih dneh. Prihranite si izgovore tako, da načrtujete večino vadbenih dni do petka.

Razvajate se za zajtrk, kosilo in večerjo

Čeprav je ponedeljek in za vas mogoče najbolj grozen dan v tednu, se ne tolažite z nezdravimi prigrizki, ki ste se jih cel teden uspešno otepali. Da je hladilnik prazen in si malice niste morali prinesti od doma, je slab izgovor, saj lahko že v petek premislite o tem in si pripravite hrano prej. To se bo preneslo na torek, ko bo kosilo hamburger in tortica, slej ko prej bo že sreda in četrtek … Če hrano običajno kupujete v začetku tedna, vključite malico tudi za naslednji ponedeljek. Pripravite obroke vnaprej, da se izognete nezdravim odločitvam.

Dan začnete z dvema kavama za zajtrk

Seveda, vsi trpimo za posledicami zanikanja, da se je teden zares pričel in imamo spet veliko obveznosti, vendar kava ali dve pred zajtrkom ni najboljši začetek dneva. Namesto, da vas napolni z energijo, zviša raven stresnih hormonov in tega si gotovo ne želite že prvi dan v tednu. Polnjenju baterij je namenjen hranljiv zajtrk.

Preberite tudi: