Meditacija ali maraton?

Meditacija ali maraton? (foto: Profimedia) Profimedia
20. 8. 2017

Da bi ostali zdravi, morate vsak dan in skozi vse leto skrbeti za dobro počutje in si privoščiti vsaj uro na dan zase. Preverite, zakaj je to nujno.

Ne morete namreč le dajati energije, morate jo tudi dobiti nazaj s sproščanjem.

Kako boste to počeli, je povsem vaša odločitev. Nekaterim spročanje predstavlja poležavanje, branje knjige ali tek. Najbolje pa je, da bi meditirali in povsem umirili svoj um in kaotične misli. Pomembno je, da poiščete sprostitev, po kateri boste čutili, da ste pridobili energijo.

Če iz dneva v dan izgubljate energijo, se bodo posledice slej ko prej pokazale na obrambnih mehanizmih telesa. Ko bo steklenica polna, bo izbruhnilo na telesu. Imunski sistem bo padel kot obrambni zid in pojavile se bodo različne bolezni. Torej mora stresu slediti sproščanje oziroma čiščenje stresov, ki se sicer nabirajo vsakodnevno. 

Poleg sproščanja pa morate seveda poskrbeti tudi za zmerno telesno dejavnost. Dokler se gibate in spodbujate krvni obtok, spodbujate tudi delovanje možganov in vseh hormonov in žlez. Če ste ves čas pri miru, povzročite stagnacijo telesa. Prav tako se stresi lažje razgradijo, če razmigamo telo. 

Preberite še: Kaj se zgodi, če niste dovolj v miru in tišini?