Trenirajte v paru: 15-minutni trening za celo telo, ki podaljšuje življenje

Trenirajte v paru: 15-minutni trening za celo telo, ki podaljšuje življenje (foto: Profimedia) Profimedia
15. 12. 2020 Promocijsko sporočilo

Se veselite zimskih športov, želite ohranjati svojo kondicijo in vzdržljivost, pa nimate ure časa za fizično aktivnost? S temi vajami boste v zgolj 15-ih minutah povišali svoj pritisk in aktivirali vse skupine mišic.

Ste mnenja, da v 15 minutah ne morete narediti dobrega treninga, in da mora vadba trajati najmanj eno uro? Kratki visoko-intenzivni treningi imajo lahko enak učinek kot npr. lahkoten tek. Kadar imate malo časa, se jih vsekakor lotite.

Znanstveniki iz Evropskega združenja za kardiologijo so izvedli raziskavo, v kateri so 12 let spremljali, kako aktivnost vpliva na življenjsko dobo sodelujočih. Rezultat je bil, da že 15 minut telovadbe na dan lahko podaljšuje življenje. 

5 vaj, ki vam jih priporočamo:

  • počepi v paru
  • sklece v paru
  • trebušnjaki
  • veslanje z rokami
  • smuk

Ne pozabite na ogrevanje pred in raztezanje po vadbi. Vaje lahko izvajate v paru ali skupini in tako partnerja, družino ali prijatelje vzpodbudite k treningu pred odhodom na zimske počitnice in športne aktivnosti, kot so smučanje in deskanje.

S hitrimi in intenzivnimi vadbami v krajšem času aktivirate več mišičnih skupin, s čimer posledično pokurite več maščobe, kar je poleg dobrega počutja in zdravja za večino eden glavnih ciljev telovadbe.

Pripravljeni na smučanje? Sodelujte v Elanovem kvizu in se nam pridružite na smučarskem dnevu! Za sodelovanje kliknite TUKAJ.
Foto: Klemen Razinger