Zbližajta se s partnerjem s 4 subtilnimi triki

Zbližajta se s partnerjem s 4 subtilnimi triki (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2022

Si želite s partnerjem bolj zbližati? Preizkusite te štiri trike!

Bodite odprti

S partnerjem delite svoje misli, sanje, cilje, želje. Ne glede na to, kako nenavadne ali celo temačne so. Tudi, če vam je sprva nekoliko neprijetno, vaju bo to čez čas zbližalo in spodbudilo tudi partnerja, da z vami deli svoje misli.

Prepirajte se konstruktivno

Prepirov ne mara noben, a so del vsakega razmerja. A tudi prepir je lahko konstruktiven in vaju zbliža, če se ga lotite pravilno. Upoštevajte nekaj preprostih pravil:

  • Pogovarjajte se umirjeno in sproščeno, tudi, če se ne strinjate
  • Ne krivite partnerja za težave, ki jih imata v odnosu
  • Izogibajte se uporabi besede "ti si"
  • Izražajte svoje občutke
  • Ne dvigajte glasu in ne uporabljajte nasilja
  • Če opažate, da ste v trenutku preveč jezni za konstruktiven prepir, to partnerju povejte in s pogovorom nadaljujta kasneje

Izkazujte naklonjenost

Pomembno je, da svojemu partnerju pokažete, da ga imate radi. Sploh v daljših razmerjih pogosto kar pozabimo na partnerja in ga imamo za samoumevnega. Dnevno partnerju izrazite, kaj na njemu vam je všeč in kaj cenite. Zahvalite se mu, ko vam pri nečemu pomaga, pripravite mu njegov najljubši obrok, vzemite si čas za pogovor in mu izkazujte naklonjenost tudi z dotiki, objemi, poljubi...

Ohranjajte igrivost

S tem, ko ohranjate igrivost, ohranjate razmerje tudi zabavno in pestro. S partnerjem si poiščita dejavnosti, pri katerih se oba zabavata. Pojdita na drsanje, gugajta se na gugalnici, odpravita se v trgovino in preizkušajte nenavadne klobuke... Nahranita otroka v sebi in se ne pozabita smejati.

Seveda je razmerje vedno obojestransko in pomembno je, da se oba s partnerjem trudita, da bi vajin odnos bil še boljši in še trdnejši.