V preteklosti je divjačino v glavnem jedlo le plemstvo, ki jo je tudi edino smelo loviti. Preostali niso dobili priložnosti za to. Danes je to precej drugače, saj je divjačina prisotna tudi v bolje založenih mesnicah. In ta vrsta mesa ima res veliko prednosti.
- Meso je lahko prebavljivo in nizkokalorično (100 g srnine ima le 100 kalorij, 100 g divjega prašiča pa 120 g).
- Pozitivna ekološka bilanca: meso je lokalnega porekla, tako da za sabo nima dolge transportne poti.
- Živali se pasejo v naravnem okolju, tako da je meso 100-odstotno naravno.
- V divjačinskem mesu je veliko življenjsko pomembnih, nenasičenih maščobnih kislin omega 3, ki jih naše telo ne more vzpostaviti samo.
- Meso ne vsebuje dodatnih snovi, zdravil in hormonov.
- Divjačina vsebuje mineralne snovi, na primer kalij, baker, fosfor, železo in cink.
- Divjačina je bogata z beljakovinami, vitamini in hranilnimi snovmi.
- Meso je prijetno nežno in mehko, z veliko vlakni.
- V divjačini je manj škodljivih nasičenih maščobnih kislin, kot denimo v domači svinjini ali govedini.
- Živali ne doživljajo stresa pred zakolom.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem