Seveda skrbimo za dobro počutje, zdravo prehrano in gibanje. No, tu in tam pa si vseeno privoščimo tudi kakšno pregreho. Če je tako slastna, se ji je težko upreti.
Sestavine:
- 170 g temne čokolade (nasekljajte)
- 180 ml rastlinskega mleka
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 2 žlici medu
- 400 g svilnatega tofuja (odcedite)
- ščepec soli
Priprava:
Nadrobljeno oz. nasekljano čokolado stresite v posodo in postavite na stran.
V kozico vlijte mleko, dodajte vaniljev ekstrakt in počasi segrevajte do lahnega vrenja.
Z mlekom prelijte čokolado in pustite stati 10 minut, nato dobro zmešajte – do gladke teksture. Vmešajte še med in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
Tofu stresite v mešalnik in mešajte do gladkega. Dodajte stopljeno čokolado, ščepec soli in nadaljujte z mešanjem, dokler niso vse sestavine dobro zmešane.
Mousse porazdelite po kozarčkih in postavite v hladilnik za vsaj dve uri, da se nekoliko strdi.
Postrezite s svežim jagodičjem (maline, jagode …) in z nasekljanimi oreščki.
Avokadov sladoled - recept, ki se mu ne boste mogli upreti