Iz muškatne buče s kostanjevim štrukljem in čipsom sladkega janeža
Sestavine za 4 osebe
- 1 kg muškatne buče
- manjša čebula
- belo vino
- 1 korenje
- 15 dag krompirja
- 5 dag masla
- sol, poper
Priprava
Na maslu prepražimo grobo nasekljano čebulo, dodamo očiščeno muškatno bučo, nariban korenček, krompir in na hitro prepražimo. Zalijemo z vodo, vinom in začinimo. Kuhamo približno pol ure in nato pretlačimo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s kostanjevim štrukljem in ocvrtim koromačem (sladkim janežem).
Kostanjevi štruklji
- 0,5 l mleka
- 10 dag pšeničnega zdroba
- 5 dag kisle smetane
- 1 jajce
- 15 dag kostanjevega pireja
- vlečeno testo
- 4 dag masla
- sol
Mleko zavremo skupaj z maslom in zakuhamo pšenični zdrob. Še toplemu dodamo kostanjev pire, kislo smetano in jajce. Narahlo premešamo, namažemo na testo in zvijemo. Zavijemo v prozorno folijo in na sopari kuhamo 20 minut.
Koromačev čips (ocvrti sladki janež)
- srednje velik koromač
- ostra moka
- sol
- olje za vrenje
Koromač na salamoreznici na tenko narežemo, povaljamo v ostri moki in ocvremo. Še vročega posolimo in pustimo na papirju, da se maščoba odcedi.