Okusna in brezglutenska sladica!
Za 10 kosov potrebujete:
- 3 jajca
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 120 g brezglutenske moke
Za nadev:
- 250 ml mleka
- 60 g drobno mletega sladkorja
- 1 zavitek brezglutenskega praška za puding
- 1 bio pomarančo
Za glazuro:
- 150 g sladkorja v prahu
- 6 žlic pomarančnega soka
Za okrasitev:
- koščke kandirane pomaranče
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Počasi vmešajte sneg beljakov in moko. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi. Ohlajen biskvit prevrnite na čist papir za peko in odstranite papir, na katerem se je pekel.
2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Ohladite jo z mešanjem. Nato primešajte še pomarančni sok in nastrgano lupinico pomaranče. Na koncu vtepite še kocke masla in zmešajte gladko kremo.
3 Biskvit premažite z marmelado in kremo. Nato ga s pomočjo papirja zvijte in rulado za nekaj ur postavite v hladilnik.
4 Iz sladkorja v prahu in pomarančnega soka zmešajte gladko glazuro. Rulado odvijte iz papirja za peko in jo oblijte s pomarančno glazuro. Okrasite jo s koščki kandirane pomaranče in jo ponovno postavite v hladilnik, da se glazura strdi.