Brezglutenska pomarančna rulada

22. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Brezglutenska pomarančna rulada (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna in brezglutenska sladica!

Za 10 kosov potrebujete:

  • 3 jajca 
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 120 g brezglutenske moke

Za nadev:

  • 250 ml mleka 
  • 60 g drobno mletega sladkorja
  • 1 zavitek brezglutenskega praška za puding
  • 1 bio pomarančo

Za glazuro:

  • 150 g sladkorja v prahu 
  • 6 žlic pomarančnega soka

Za okrasitev:

  • koščke kandirane pomaranče
     
    Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Počasi vmešajte sneg beljakov in moko. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi. Ohlajen biskvit prevrnite na čist papir za peko in odstranite papir, na katerem se je pekel.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Ohladite jo z mešanjem. Nato primešajte še pomarančni sok in nastrgano lupinico pomaranče. Na koncu vtepite še kocke masla in zmešajte gladko kremo.

Odprla je možev dnevnik. Kar je videla, jo je pustilo brez besed

3 Biskvit premažite z marmelado in kremo. Nato ga s pomočjo papirja zvijte in rulado za nekaj ur postavite v hladilnik.

4 Iz sladkorja v prahu in pomarančnega soka zmešajte gladko glazuro. Rulado odvijte iz papirja za peko in jo oblijte s pomarančno glazuro. Okrasite jo s koščki kandirane pomaranče in jo ponovno postavite v hladilnik, da se glazura strdi.