Težko se jim je upreti ...
Sestavine:
- 200 g temne čokolade v kapljicah
- 1 avokado
- 1 banana
- 4 jajca
- nekaj kapljic vaniljeve arome ali ekstrakta
- 5 žlic kakava
- 1 lonček mletih lešnikov
- 1/4 žličke himalajske soli
- nasekljani mandlji za okras
Sadna omaka: - mešano jagodičevje
- zamrznjene maline, ameriške borovnice in robide)
- javorjev sirup
- 1 žlička agar agarja
- stepena sladka smetana
Priprava:
Čokolado stopimo na vodni kopeli. Pustimo, da se malo ohladi. Medtem zmečkamo avokado in banano z vilicami. Nato jih z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto strukturo. Dodamo jajce in vaniljo ter dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo še stopljeno čokolado in premešamo. Nato pridejo na vrsto suhe sestavine. V maso vmešamo lešnike, kakav in sol. Dobro premešamo. Vlijemo v pekač s peki papirjem in posujemo z nasekljanimi mandlji. Pečemo na 220 stopinjah približno 15 minut. Za sadno omako sadje segrejemo in ga s paličnim mešalnim dobro zmiksamo. V omako damo žličko agar agarja in zavremo. Dodamo lahko še sladilo po okusu.