Res odlična sladica, ki očara tudi z videzom!
Za 16 – 20 kosov potrebujete:
Za kremo:
- 300 ml smetane
- 2 žlici masla
- 270 g temne čokolade
- 30 g češnjevega žganja
- 80 g češnjeve marmelade
Za sladkorno mešanico:
- 180 g sladkorja
- 50 ml vode
Za jajčno peno:
- 4 beljake
- 20 g sladkorja
- ščepec soli
Za mandljevo pasto:
- 200 g drobno mlete mandljeve moke
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 beljaka
- rožnato živilsko bravo
Za dekoracijo:
- 2 žlici sesekljanih kakavovih zrn
Priprava:
1 Čokoladno kremo pripravite dan prej. Zavrite smetano in jo odstavite. V vroči smetani stopite maslo in čokolado in z lopatico stepite gladko kremo. Nato ji primešajte žganje, kremo stepite in jo za 12 ur postavite v hladilnik.
2 Vodi dodajte sladkor in jo zavrite. Skuhajte sladkorni sirup. Medtem iz beljakov, sladkorja in soli stepite trdno beljakovo peno. Počasi dodajte še sladkorni sirup in stepajte, dokler masa ne začne tvoriti konic.
3 Mandljevi moki primešajte sladkor v prahu in živilsko barvo. Dodajte še beljaka in z lopatico zmešajte gosto pasto. Nato ji previdno primešajte še beljakovo peno.
4 Mešanico dajte v vrečko za dresiranje in v pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte ploščice. Okrasite jih s sesekljanimi kakavovimi zrni. Pustite jih počivati 20 minut.
5 Makrone približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 140 stopinj. Nato jih previdno odstranite s papirja za peko.
6 Kremo nekaj časa pustite na sobni temperaturi, nato jo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte na polovico makronov. Sredino zapolnite z marmelado. Pokrijte z drugimi polovicami in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?