Malce drugačen golaž ... Lahko ga pripravite za več dni!
Za 4 osebe
- 1 kg govedine za golaž
- sol, sveže mleti poper
- moko
- 100 g masti
- 4 velike čebule
- 2 žlici mlete paprike
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 1 žlico vinskega kisa
- 4 kosti z mozgom
- 1 žličko mlete orientalske kumine
- 2 lovorjeva lista
- 2 hrenovki
- 4 jajca
- 2 rezini črnega kruha
- 1 žlico posušenega majarona
- 3 stroke česna
Priprava:
1 Meso očistite in ga zrežite na koščke. Začinite jih s soljo in poprom ter jih povaljajte v moki. V loncu segrejte polovico masti in na njej z vseh strani popecite meso.
2 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Pečeno meso vzemite iz lonca, dodajte preostalo mast in na njej popražite čebulo. Potresite jo z mleto papriko, jo malce popražite in nato dodajte paradižnikovo mezgo in kis. Pečeno meso stresite nazaj v lonec, dodajte kosti in toliko vode, da bodo vse sestavine tik pod vodno gladino. Dodajte še kumino in lovorjev list ter vse skupaj malce podušite.
3 Hrenovke zrežite na koščke in jih popražite v teflonski ponvi. Jajca skuhajte v trdo, jih olupite
in zrežite na četrtine.
4 Ko se meso zmehča, iz lonca vzemite kosti in golaž zgostite z nastrganim kruhom. Začinite ga z majaronom, strtim česnom, soljo in poprom. Dodajte popečene hrenovke in vse skupaj malce pokuhajte. Golaž postrezite z jajci in cmoki.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?