A la Saltimbocca
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g svinjskega fileja
- 3 žlice olja
- 150 g sira Tallegio (italijanski sir z rdečo plesnijo)
- poper
- 12 večjih žajbljevih listov
- 12 tankih rezin pršuta
- 2 žlici hladnega masla
- pol žličke sladkorja v prahu
- 4 žlice sesekljanih orehovih jedrc
- 50 ml belega vina
- 50 ml juhe
Priprava
File popivnajte s kuhinjskim papirjem in ga zrežite na 12 enakih rezin. Nato jih tanko potolcite med dvema plastema prozorne folije.
Meso začinite s poprom, na vsako rezino položite rezino sira in žajbljev list, vse skupaj zvijte in ovijte še v rezino pršuta.
S preganjeno stranjo spodaj zvitke položite na vroče olje in jih ob nekajkratnem obračanju pecite približno 2 minuti. Po koncu peke jih vzemite iz ponve in jih shranite na toplem. Odlijte olje in ponev posujte s sladkorjem v prahu in ga lahno karamelizirajte. Dodajte orehe, jih zalijte z vinom in jih malce pokuhajte. Prilijte juho in vmešajte maslo v kockah. S pripravljeno omako nakapajte fileje in jih še enkrat začinite s poprom. Zraven se lepo podajo njoki in solata s koromačem.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 1 g.