Odlični burger z odličnim okusom!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g mletega govejega mesa
- sol, sveže mleti poper
- 2 žlici olja
- 4 rezine čedarja
- 200 g čebule
- 2 žlici drobno mletega sladkorja
- 100 ml rdečega vina
- 4 rezine slanine
- 4 bombete
- 4 žlice majoneze
- 4 liste solate
- 2 paradižnika
- 1 rdečo ozko papriko
- mlado čebulo za okrasitev
Priprava:
1 Meso začinite s soljo in poprom. Razdelite ga na 4 dele in z mokrimi rokami naredite 4 burgerje.
2 Z obeh strani jih popecite na vročem olju. Nato jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 6 do 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, nanje položite rezine sira in jih za 2 minuti ponovno postavite v pečico.
3 Olupljeno čebulo zrežite na obročke. V ponvi karamelizirajte sladkor in nato prilijte vino. Primešajte čebulo in jo dušite toliko časa, da povre vsa tekočina. V tem času v teflonski ponvi popražite rezine slanine.
4 Bombete prerežite. Spodnje dele premažite z majonezo, jo prekrijte s solato, rezino paradižnika, burgerjem s sirom, slanino in malce karamelizirane čebule. Potresite s sesekljano papriko in pokrijte z vrhnjim delom bombete. Spnite z zobotrebci. Zraven lahko postrežete omako za žar in sesekljano mlado čebulo.