Gobova omaka se odlično poda na govedino
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g govejega fileja (tanek končni kos)
- 2 žlici repičnega olja
- sol
- poper
- 200 g svežih šampinjonov
- 1 šalotko
- 1 žlico masla
- 400 ml mesne juhe ali goveje osnove
- 150 g gorgonzole
- 2–3 žlice svetlega sredstva za zgoščevanje omak
- rožnat poper
Priprava
Govejemu fileju po potrebi odrežite maščobo in kite. Otrite ga s papirnato brisačo in ga narežite na 1 cm debele rezine. V večji ponvi segrejte olje in na njem na visoki temperaturi popecite meso z obeh strani. Nato ga začinite in vzemite iz ponve.
Gobe očistite, jih po potrebi odrgnite z vlažno kuhinjsko krpo ali posebno ščetko in jih zrežite na četrtine. Šalotko olupite in jo zrežite na zelo drobne kocke. Skupaj z gobami jo popražite na maščobi, ki je ostala po peki mesa. Prilijte juho ali osnovo ter jo malce pokuhajte.
Gorgonzolo zrežite na kocke, enako pa tudi maslo. Oboje stresite v omako in z mešanjem stopite sir. V omako znova položite tudi meso, ga malce segrejte in omako zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak. Začinite s soljo in poprom ter potresite z rožnatim poprom. Zraven teknejo njoki ali krompirjev pire.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 8 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija