Goveji golaž

13. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveji golaž (foto: Profimedia)
Profimedia

Vzemite si čas za domače kosilo...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g govedine za golaž
  • 3 čebule
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici masti
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žličko kumine
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • ščepec mletega čilija
  • 1 žlico moke
  • 1 žlico majarona
  • mlado čebulo, mlado rdečo
  • čebulo in vložene čilije za okrasitev

Priprava:

1 Meso očistite, ga oplaknite in osušite ter zrežite na kocke. Olupite česen in čebulo ter oboje sesekljajte.

2 V večji kozici segrejte mast in na njej zlato popražite čebulo. Primešajte paradižnikovo mezgo in jo malce popražite. Nato dodajte meso, kumino, sol in poper. Pražite med mešanjem, dodajte še mleto papriko in čili ter na koncu prilijte vodo.

3 Kozico pokrijte in meso dušite približno 80 minut. Medtem golaž nekajkrat premešajte. Ko tekočina skoraj povre, golaž potresite z moko in ga premešajte. Prilijte malo vode in ga pustite vreti še 20 minut. Nato dodajte česen, poper in majaron.

4 Golaž okrasite z mlado čebulo, rdečo čebulo in čilijem ter ga postrezite s krompirjevimi njoki.

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del