Goveji zvitki z aromatičnim svežim sirom

1. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveji zvitki z aromatičnim svežim sirom (foto: burdafood)
burdafood

Slastno polnjeni goveji zvitki in mehki kot 'putrček'

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 goveje tanke zrezke (po 150 g)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici gorčice
  • 4 rezine slanine
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • pol rdeče paprike
  • 150 g svežega sira
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 250 ml rdečega vina
  • 400 ml juhe
  • 4 vejice timijana
  • 2 žlici hladnega masla

Priprava

Meso začinite, ga premažite z gorčico in vsak kos obložite s slanino. Čebulo, česen in papriko zrežite na drobne kocke. Primešajte še sveži sir. Mešanico premažite po zrezkih, jih zvijte in spnite.

Zvitke popecite v vročem olju in jih nato vzemite iz ponve. Na maščobi, ki je ostala, popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom. Prilijte še juho. Oplaknite timijan in ga dodajte omaki v ponvi. Vanjo položite tudi zvitke in jih dušite približno 90 minut.

Največja napaka, ki jo mnogi naredijo pri nakupu poceni letalskih vozovnic

Zvitke in timijan vzemite iz omake. Maslo zrežite na drobne kocke in jih postopoma vtepite v omako. Na koncu jo še začinite. Postrezite jo z zvitki in po želji okrasite še s svežim timijanom. Zraven tekne pečena polenta.

Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk