Slastno polnjeni goveji zvitki in mehki kot 'putrček'
Za 4 osebe potrebujete
- 4 goveje tanke zrezke (po 150 g)
- sol
- poper
- 2 žlici gorčice
- 4 rezine slanine
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- pol rdeče paprike
- 150 g svežega sira
- 2 žlici olja
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 250 ml rdečega vina
- 400 ml juhe
- 4 vejice timijana
- 2 žlici hladnega masla
Priprava
Meso začinite, ga premažite z gorčico in vsak kos obložite s slanino. Čebulo, česen in papriko zrežite na drobne kocke. Primešajte še sveži sir. Mešanico premažite po zrezkih, jih zvijte in spnite.
Zvitke popecite v vročem olju in jih nato vzemite iz ponve. Na maščobi, ki je ostala, popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom. Prilijte še juho. Oplaknite timijan in ga dodajte omaki v ponvi. Vanjo položite tudi zvitke in jih dušite približno 90 minut.
Zvitke in timijan vzemite iz omake. Maslo zrežite na drobne kocke in jih postopoma vtepite v omako. Na koncu jo še začinite. Postrezite jo z zvitki in po želji okrasite še s svežim timijanom. Zraven tekne pečena polenta.
Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.
Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?