Goveji zvitki z lisičkami

27. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Goveji zvitki z lisičkami (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Enostavno slastna – ta jesenska različica

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g prekajene slanine
  • 3 čebule
  • 300 g lisičk (očiščenih)
  • sol, poper
  • 4 goveje zrezke (po 150 g)
  • 4 žlice zrnate gorčice
  • 2 žlici orehov (sesekljanih)
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 500 ml juhe
  • 200 g smetane
  • 1–2 žlici jedilnega škroba

Priprava

Slanino zrežite na kocke in jih hrustljavo popecite. Olupite 1 čebulo, jo zrežite na kocke in jih dodajte slanini. Gobe zrežite na majhne koščke, jih prav tako stresite v ponev in jih začinite s soljo in poprom. Vse skupaj dušite še 8 do 10 minut.

Meso začinite s soljo in poprom. Zrezke premažite z gorčico in po njih razporedite gobe in orehe. Zrezke zvijte in jih spnite. V večji ponvi segrejte olje in na njem zvitke z vseh strani pecite približno 10 minut. Na kocke zrežite še 2 čebuli, jih dodajte mesu in jih malce popražite. Nato zraven podušite še paradižnikovo mezgo. Vse skupaj zalijte z 250 ml juhe, posodo pokrijte in pustite jed dušiti približno 80 minut. Zvitke med kuhanjem nekajkrat obrnite. Prilijte še preostalo juho in smetano.

Predrznež avto pustil kar sredi plaže: "Hrani si mesto za brisačo"

Ko so zvitki mehki, jih vzemite iz omake in jih postavite na toplo. Škrob gladko zamešajte z 2 žlicama hladne vode in ga med mešanjem dodajte omaki, ki lahno vre. Malce pokuhajte in omako krepko začinite. Prelijte jo po zvitkih in jih takoj postrezite. Zraven tekne v sopari kuhano korenje in pastinak s sesekljanimi orehi.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.

Na osebo: približno 645 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 10 g.