Ko ste v stiski s časom, vam bo ta recept zagotovo prišel prav.
Sestavine:
- 150 gramov skute
- 1 žlica kisle smetane
- 100–120 gramov gladke moke
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 pest naribanega parmezana
- 1 jajce
Priprava:
1. Skuto zmešamo s kislo smetano. Vmešamo stepeno jajce in sol ter nariban parmezan.
2. V skutno zmes vmešamo najprej dve tretjine moke, nato pa postopoma še preostalo. Po potrebi dodamo še malo moke – dobiti moramo enotno testo, ki se ne prijema pretirano na prste. Kljub temu mora biti zelo mehko ob pritisku s prstom.
3.Testo z roko zvaljamo v svaljke in ga narežemo na poljubne velikosti.
4.Njoke ali svaljke kuhamo v soljenem kropu 5 minut, lahko pa jih tudi ocvremo. Postrežemo jih zraven raznih omak.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija