Sveže iz pečice – čudovito doživetje!
Za 4 osebe potrebujete
- 30 g masla
- 200 g majhnih rjavih šampinjonov
- sol
- strt poper
- 2 srednje veliki francoski štruci
- 80 g svežega kozjega sira
- 80 g nastrganega sira (tipa gavda)
Za pesto:
- 1 majhen šopek gladkega peteršilja
- 40 g praženih pinjol
- 30 g drobno nastrganega parmezana
- 1 sesekljan strok česna
- 125 ml oljčnega olja
- sol
Priprava
Za pripravo pesta v električnem mešalniku sesekljajte peteršiljeve lističe, pinjole, parmezan in česen. Počasi prilijte oljčno olje in mešajte, da se mešanica lepo zgosti. Pesto začinite s soljo.
V ponvi razpustite maslo in na njem popecite očiščene in na rezine zrezane šampinjone (približno 5 minut). Nato jih začinite s soljo in poprom ter jih postavite na toplo.
Francoski štruci po dolgem prerežite in po njima razporedite svež kozji sir in pesto, vse skupaj potresite s sirom in kruh približno 2 minuti pecite pod žarom pečice. Nato jih potresite s šampinjoni in postrezite.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 34 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?