Indijska čičerkina juha

22. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Indijska čičerkina juha (foto: Profimedia)
Profimedia

Kot nalašč za okusno malico ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g vložene čičerke
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • košček svežega ingverja
  • 2 zelena čilija
  • 250 g paradižnikov
  • 3 žlice olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 l zelenjavne juhe
  • sol
  • ščepec cimeta
  • 2 žlički karija
  • 1–2 žlici limonovega soka
  • 1 vejico peteršilja

Priprava:

1 Čičerko odcedite. Olupite čebulo, česen in ingver. Čebulo drobno sesekljajte, česen strite, ingver pa nastrgajte. Čilijema odstranite semena, stroke oplaknite in drobno sesekljajte. Operite paradižnike in jih zrežite na koščke.

2 V večji kozici segrejte olje in na njem popražite čebulo, česen, ingver in čili. Dodajte paradižnikovo mezgo ter vse skupaj dobro premešajte. Prilijte juho in jo zavrite.

3 Vroči juhi dodajte koščke paradižnikov in čičerko ter juho začinite s soljo, cimetom in karijem. Na nizki temperaturi naj lahno vre 10 do 15 minut. V tem času oplaknite peteršilj in potrgajte lističe. Juho začinite s soljo in limonovim sokom. Vsako porcijo juhe okrasite z lističi peteršilja in jo postrezite.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa