Kot nalašč za okusno malico ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g vložene čičerke
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja
- 2 zelena čilija
- 250 g paradižnikov
- 3 žlice olja
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 1 l zelenjavne juhe
- sol
- ščepec cimeta
- 2 žlički karija
- 1–2 žlici limonovega soka
- 1 vejico peteršilja
Priprava:
1 Čičerko odcedite. Olupite čebulo, česen in ingver. Čebulo drobno sesekljajte, česen strite, ingver pa nastrgajte. Čilijema odstranite semena, stroke oplaknite in drobno sesekljajte. Operite paradižnike in jih zrežite na koščke.
2 V večji kozici segrejte olje in na njem popražite čebulo, česen, ingver in čili. Dodajte paradižnikovo mezgo ter vse skupaj dobro premešajte. Prilijte juho in jo zavrite.
3 Vroči juhi dodajte koščke paradižnikov in čičerko ter juho začinite s soljo, cimetom in karijem. Na nizki temperaturi naj lahno vre 10 do 15 minut. V tem času oplaknite peteršilj in potrgajte lističe. Juho začinite s soljo in limonovim sokom. Vsako porcijo juhe okrasite z lističi peteršilja in jo postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa