Okusne Jagnječje zarebrnice v družbi z zelenjavo. Poskusite tudi vi
Za 4 osebe potrebujete
- 2 kosa jagnječjih zarebrnic (po približno 350 g)
- sol, poper
- 5 žlic olivnega olja
- 500 g drobnega krompirja
- 300 g zelenega stročjega fižola (svežega ali zamrznjenega)
- 1 žličko posušenega šetraja
- 1 strok česna
- 250 g češnjevega paradižnika v grozdu
- 1 žlico masla
- 1 žlico sladkorja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- nastrgano lupino ½ limone
Priprava
Pečico segrejte na 120 stopinj (ventilatorsko na 100). Zarebrnice solite, poprajte in na 2 žlicah olja opecite z vseh strani. Nato jih v pečici pecite približno 30 minut.
Krompir olupite, v osoljeni vodi kuhajte približno 20 minut in odlijte. Pripravite fižol, ga v osoljeni vodi kuhajte približno 10 minut in prav tako odlijte.
Zarebrnice zavijte v alu folijo in pustite počivati nekaj minut. Segrejte 1 žlico olja, dodajte fižol, nekoliko popražite in začinite s šetrajem. Vmešajte strt česen in začinite s soljo in poprom. Na kocu dodajte še paradižnik. V ponvi stopite maslo in sladkor, dodajte krompir in ga med mešanjem rahlo karamelizirajte.
Peteršilj zmešajte z 2 žicama olja, limonino lupino, soljo in poprom. Zarebrnice narežite na posamezne kotlete in jih ponudite s peteršiljevo omako, krompirjem in zelenjavo.
Čas priprave: 50 minut.
Na osebo: 890 kcal, beljakovine: 68 g, maščobe: 59 g, ogljikovi hidrati: 23 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?