Jed, ki se v vročih dneh še kako prileže.
Za 4 osebe potrebujete:
- 5 večjih jajčevcev
- olje
- 2 stroka česna
- 2 pločevinki koščkov paradižnikov
- sol, poper
- 2 krogli mocarele
- 100 g nastrganega parmezana
Priprava:
1 Oprane jajčevce po dolgem zrežite na tanke rezine in jih z obeh strani popecite na olju. Odcedite jih na papirnati brisači.
2 V veliki kozici pripravite paradižnikovo omako. Na vročem olju popražite rezine česna, dodajte olupljene paradižnike, vse skupaj pokuhajte in začinite s soljo.
3 Mocarelo zrežite na majhne koščke. Lahno naoljen pekač izmenjaje obložite s plastmi jajčevcev, omake, mocarele in parmezana ter postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Vrhnji sloj naj bosta omaka in parmezan. Jed približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Postrezite mlačno.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija