Jed, ki še posebej prija v hladnejših dneh...
Za 4 osebe potrebujete:
- 700 g jelenovega mesa (vrat, pleče ali prsi)
- 500 g čebule
- 3 stroke česna
- 1 korenček
- 1/4 zelene
- 150 g ostrigarjev
- svinjsko mast
- 1 žličko mlete kumine
- 1 žličko mlete sladke paprike
- 300 ml temnega piva
- sol, sveže mleti črni poper
- 10 mini paprik
- 1 kozarček vloženih čebulic
- ščepec majarona
- ščepec luštreka
- ščepec rožmarina
- 2 krompirja
Priprava:
1 Meso zrežite na večje kocke, olupljeno čebulo na krhlje, česen na rezine, korenovke na majhne kocke, gobe pa sesekljajte na večje kose.
2 Na segreti masti popražite čebulo, česen, korenovke in mleto kumino. Nato dodajte meso, ga potresite z mleto papriko, prilijte polovico piva in toliko vode, da bo meso pokrito. Začinite s soljo in poprom ter vse skupaj kuhajte približno 60 minut.
3 Nato dodajte koščke sesekljanih gob, paprike in čebulice, prelijte s preostalim pivom in začinite z majaronom, luštrekom in rožmarinom. V golaž nastrgajte olupljen krompir. Na koncu dodajte sol in poper. Golaž kuhajte še 30 do 45 minut ter ga postrezite s krompirjevimi njoki.