Ste že kdaj poizkusili palačinke narejene iz polente?
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g korenja
- 100 g zelene
- 250 g krompirja
- 70 g masla
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 g salame
- 100 g zelja
- 1 žlico olja
- 150 ml smetane za kuhanje
- kis
Za majhne palačinke: - 100 g polente
- 150 g moke
- 2 g suhega kvasa
- 25 ml olja
- sol
Priprava:
1 Oplaknite vso zelenjavo, jo očistite oziroma olupite in zrežite na majhne koščke. V kozici segrejte maslo in na njem 3 minute dušite zelenjavo. Nato dodajte še krompir. Prilijte 1 liter vode in jo zavrite. Začinite s soljo in poprom ter jo pustite na srednji temperaturi vreti približno 30 minut.
2 Salamo zrežite na trakove, zelje pa na majhne koščke. Na žlici olja najprej malo popecite salamo, nato pa dodajte še zelje in ga dušite 1 do 2 minuti. Oboje stresite v juho, prilijte še smetano in juho začinite s soljo, poprom in kisom.
3 V skledo dajte polento, moko, 75 ml vode, suh kvas, olje in sol ter zgnetite testo. Vzhaja naj približno 30 minut. Razdelite ga na 8 delov in oblikujte majhne štručke. Vsako sploščite v majhno palačinko. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Palačinke postrezite z juho.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem