Ta hiter, enostaven in izjemno okusen recept vas bo povsem navdušil!
Sladki namazi se lahko uporabljajo v kombinaciji s kruhom, palačinkami, rogljički, pecivom ali pa kar na žlico. Če imate tudi vi raje tiste namaze, ki jih lahko enostavno pripravite kar sami doma, imamo za vas recept, ki vas bo nedvomno navdušil! Preverite, kako pripraviti slasten "Bueno" namaz.
View this post on Instagram
Potrebujete:
- 200 g lešnikov
- 300 g bele čokolade
- 1 čajna žlička soli
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 5 žlic sončničnega olja
Domač "Bueno" namaz pripravite tako:
- Lešnike stresite na pekač, obložen s peki papirjem in jih postavite v pečico, ogreto na 180°C. Pecite jih 15 minut, nato pa jih odstranite in pustite, da se ohladijo. (Ta korak lahko tudi preskočite tako, da kupite že predhodno pražene lešnike.)
- Medtem, ko se lešniki pečejo v pečici, belo čokolado stopite na vodni kopeli in počakajte, da se ohladi.
- Lešnike stresite v blender in jih zmiksajte. Dodajte jim olje in vse skupaj ponovno dobro zmiksajte, da dobite nekakšno maslo iz oreščkov.
- "Lešnikovemu maslu" dodajte sol, belo čokolado in vanilijo ter vse skupaj miksajte toliko časa, da dobite gladko, homogeno maso.
- Namaz stresite v steklen kozarec in ga dobro zaprite. Hranite ga lahko pri sobni temperaturi, po odprtju pa v hladilniku.
Ne spreglejte:
- Teh živil nikoli ne bi smeli naročiti prek dostave: hitro se pokvarijo in prinesejo vam lahko zdravstvene težave
- Ideja za izlet: 30 minut iz Ljubljane je pravi raj za ljubitelje kulinarike, kulture in narave
- Ne morete ga spregledati: psihiater razkriva, kako v 5 minutah prepoznate psihopata