Slastni kari!
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g kvinoje
- 200 ml kokosovega mleka
- 1/4 žličke morske soli
- 50 g rozin
- 2 stroka česna
- pest kokosovih kosmičev
- pest orehov
- 1 žlico kokosovega olja
Za karijevo omako:
- 1 majhno čebulo
- 2 stroka česna
- 1 majhen košček ingverja
- 1 sladki krompir
- 200 g cvetače
- 2 žlici olja
- 1/2 žličke koriandrovih semen
- 1 žlico zelene kari paste
- 1 l zelenjavne juhe
- sol
- pest špinačnih listov
- 1 zelen čili (po želji)
Priprava:
1 Kvinojo dobro oplaknite, jo nato stresite v kozico in prilijte 300 ml vode. Dodajte še kokosovo mleko in sol ter kvinojo skuhajte do mehkega.
2 V tem času pripravite kari. Olupite čebulo, česen in ingver ter vse sesekljajte. Olupljen krompir zrežite na kocke. Oplaknite cvetačo in jo razdelite na brstiče. V kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo, česen, cvetačo, ingver in koriandrova semena. Prilijte juho, dodajte sol in vse skupaj skuhajte do mehkega. Na koncu dodajte špinačne liste in sesekljan čili.
3 Rozine oplaknite pod vročo vodo. Olupljen česen sesekljajte, v ponvi segrejte olje in na njem popražite kokosove kosmiče in orehe. Nato jih vzemite iz ponve.
4 Dodajte še malo olja, ga segrejte in nato na njem popražite česen. Dodajte kuhano kvinojo in jo popražite. Primešajte še rozine. Kvinojo potresite s praženimi orehi in kokosovimi kosmiči ter jo postrezite z zelenim karijem.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem