Kokos in melona ... Čudovita kombinacija okusov!
Za 6–8 tortic potrebujete:
Za testo:
- 200 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 30 g kokosove moke
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g masla
- 1 jajce
Za kremo:
- 160 ml kokosovega mleka
- 250 g maskarponeja
- 100 g bele čokolade
Za okras:
- 1 kantalupsko melono
- meto za okrasitev
Priprava:
1 Moko in sladkor v prahu presejte v skledo. Dodajte kokos, vaniljev sladkor, kocke masla in jajce ter zgnetite trdno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Testo razdelite na več enakih delov in z njimi obložite modelčke. Testo na več mestih prebodite z vilicami in ga 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se testo malo ohladi, nato pa ga vzemite iz modelčkov.
3 Kokosovemu mleku primešajte maskarpone in ga malce stepite, nato pa vmešajte še stopljeno belo čokolado. Kremo dajte v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte na pečeno testo. Okrasite z rezinami melone in meto.
Fotografija: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?