Ta popolna jesenska sladica vas bo povsem navdušila.
Kostanj je eno najbolj priljubljenih jesenskih živil, ki si ga lahko privoščimo samostojno, lahko pa ga uporabimo v različnih jedeh. Mnogi obožujejo kostanjevo juho, kostanj pa se obnese tudi v mnogih sladicah. Ste že preizkusili kostanjev puding? Vse, kar potrebujete poleg kostanja, so 4 sestavine: sladkor, jajca, jedilna čokolada in sladka smetana.
Recept za kostanjev puding
Za 4 osebe potrebujete:
- 20 dag sladkorja
- 2 rumenjaka
- 20 dag pretlačenega kostanja (350 g surovega)
- sneg iz 5 beljakov
- 5 dag čokolade za kuhanje
- maslo in sladkor za model
- 2,5 dl sladke smetane
V čvrst sneg iz beljakov vmešajte sladkor. Na pari stopite čokolado in jo pomešajte z malo hladne vode, nato pa primešajte rumenjake in pretlačen kuhan kostanj. Zmes vlijte v namaščen model za puding, potresen s sladkorjem ter kuhajte na pari eno uro. K pudingu postrezite stepeno sladko smetano.
(Recept: Maja Danica Pečanić)
Preberite več na Sensa.si