Kulinarična klasika!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- 600 g svinjskih kotletov (brez kosti)
- sol, sveže mleti poper
- 2–3 žlice olja
- 400 ml juhe
- posušen timijan ali sesekljan sveži timijan
- 10 majhnih krompirjev
Priprava:
1 Olupite čebulo in česen ter oboje sesekljajte. Oplaknite meso, ga obrišite in zrežite na rezine. Lahno jih potolcite in začinite s soljo in poprom.
2 V kozici segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga vzemite ven in na maščobi popražite čebulo in česen. Prilijte juho, v kozico stresite meso in vse skupaj začinite s timijanom.
3 V na pol pokriti kozici dušite 30 do 40 minut. Medtem olupite krompir, ga zrežite na četrtine in jih stresite v kozico. Vse skupaj malce začinite s soljo in jed v na pol odkriti kozici dušite še 10 minut. Meso postrezite s krompirjem in omako.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa