Kisla smetana juhi doda posebno gostoto
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g mokastega krompirja
- 1 steblo pora
- 150 g slanine
- 2 žlici repičnega olja
- približno 800 ml juhe
- sol
- poper
- pol šopka gladkega peteršilja
- 150 g kisle smetane
Priprava
Krompir olupite, ga operite in zrežite na tanke rezine. Por očistite, ga operite in zrežite na tanke obročke. Slanino zrežite na trakove. V posodi segrejte olje in na njem hrustljavo popecite slanino. Vzemite jo iz posode in jo postavite vstran. Na maščobi, ki je ostala po peki slanine, približno 5 minut pražite por in krompir. Zalijte z juho. Posodo pokrijte in pustite juho lahno vreti približno 15 minut. Na koncu jo krepko začinite s soljo in poprom.
Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Juhi primešajte kislo smetano in jo še enkrat začinite s soljo in poprom. Krompirjevo juho postrezite s trakovi slanine. Potresite s peteršiljem.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 25 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija