Nasitna jed!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g krompirja
- 1 jajce
- sol
- 150 g moke
- 400 g prekajenega mesa
- 2 veliki čebuli
- 2 žlici olja + olje za cvrenje
- sveže mlet črni poper
- 1 strok česna
- 200 g sveže špinače
- 100 ml smetane za kuhanje
- moko
Priprava:
1 Krompir skuhajte v oblicah, ohlajenega pa olupite. Nato ga zrežite na drobne kocke in primešajte še jajce, sol in moko.
2 Zgnetite testo, ga zvaljajte v zvitke in jih narežite na njoke. Vsak košček testa lahno zatisnite z vilicami in jih v vreli slani vodi kuhajte toliko časa, dokler ne priplavajo na površino. Nato jih odcedite.
3 Prekajeno meso zrežite na majhne kocke. Čebuli olupite. Eno drobno sesekljajte, drugo pa zrežite na tanke obročke.
4 Sesekljano čebulo popražite na segretem olju. Nato dodajte prekajeno meso in vse skupaj pražite nekaj minut.
5 Nato v ponev stresite skuhane njoke in jih začinite s soljo, poprom in iztisnjenim česnom. Dodajte špinačo in malo smetane za kuhanje. Segrejte in ponev odstavite. Čebulne obročke povaljajte v moki in jih ocvrite v segretem olju. Njoke z mesom in špinačo razporedite po krožnikih in jed okrasite z ocvrto čebulo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?