Kako uživati v kruh brez skrbi za kilograme: neverjeten trik, ki deluje (tako preprosto je!)

29. 5. 2024
Deli
Kako uživati v kruh brez skrbi za kilograme: neverjeten trik, ki deluje (tako preprosto je!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Trik vam bo pomagal prepoloviti število kalorij, ki jih v telo vnesete s kruhom!

Če ste navajeni uživati kruh ob vsakem obroku, a vas hkrati skrbi vnos odvečnih kalorij, imamo za vas preprost trik, s katerim boste enostavne ogljikove hidrate v kruhu spremenili v bolj zdrave in za telo manj obremenjujoče.

Ne spreglejte

Kruh pogosto obtožujejo, da je glavni krivec za pridobivanje teže, čeprav to v večini primerov ni res, še posebej če zaužijete le rezino ali dve dnevno. Če pa vas vseeno peče vest, ker se kruhu ne morete odpovedati ali pa ga preprosto zaužijete preveč, vam bo morda v pomoč preprost trik, ki naj bi prepolovil število kalorij, ki jih vnesete s kruhom.

Profimedia

Po nakupu ali peki domačega kruha ga preprosto zamrznite. Zakaj? Zamrzovanje, podobno kot kuhanje in hlajenje, pretvori škrob v odporni škrob. To pomeni, da vaše telo iz kruha dobi precej manj kalorij. Pravzaprav odporni škrob hrani vaše črevesne bakterije namesto vas, poroča BBC.

Največji problem belega kruha je njegov visok glikemični indeks, ki hitro sprošča energijo in dviguje raven sladkorja v krvi. To lahko prispeva k razvoju sladkorne bolezni tipa 2 in celo pospeši nastanek malignih obolenj. Kljub temu pa tisti, ki nimajo družinske zgodovine sladkorne bolezni, ne potrebujejo izogibati belemu kruhu. Znanstveniki trdijo, da je beli kruh idealen za zajtrk, saj takrat pospeši presnovo.

Profimedia

Zamrzovanje kruha je preprost način, kako lahko zmanjšate število kalorij in hkrati uživate v svoji najljubši hrani. Preizkusite ta trik tudi vi in uživajte v kruhu brez skrbi za svojo postavo.

Vir: Krstarica.com

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren