Svež okus z mediterana
Za 4 osebe potrebujete
- 1 rdeč čili
- 80 g bagete
- 6 žlic oljčnega olja
- 8 paradižnikov
- 1 majhen gomolj koromača
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- sol, poper
- 20 črnih oliv (brez koščic)
- 2 žlici kaper
- 150 g sira provolone
Priprava
Čili oplaknite, ga razprite in očistite ter zrežite na tanke obročke. Bageto zrežite na tanke rezine. Skupaj s čilijem jih popecite na 2 žlicah olja. Po koncu peke naj se odcedijo na kuhinjskem papirju. Paradižnike oplaknite, jih zrežite na četrtine, jim odstranite semenje ter jih za kratek čas podušite na maščobi. Vzemite jih iz ponve. Očistite tudi koromač, ga zrežite na trakove, zelenje pa na zelo drobne koščke. Olupite čebulo, jo zrežite na četrtine in jih počez zrežite na trakove.
Česen olupite in ga prerežite ter z njim natrite solatno skledo. Zmešajte kis, sol, poper in 4 žlice olja. Polivko zmešajte s paradižniki, čebulo, koromačem in zelenjem koromača. Dodajte še bageto s čilijem, olive in kapre. Siru odrežite skorjo in ga nastrgajte na solato. Po želji jo okrasite še z baziliko.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 17 g.