Ta hiter trik pri dušenju čebule bo poskrbel za božanski okus.
Čebula je osnova za pripravo mnogih omak, enolončnic in drugih jedi, zato je pomembno, da iz tega živila izvlečemo kar največ in tako izboljšamo okus jedi.
Ne spreglejte:
- Ne boste verjeli, kaj vnašate v telo z eno samo konzervo tune: nova raziskava vas bo povsem šokirala
- Je bolj zdravo mleko ali jogurt? Preverite, kaj pravijo strokovnjaki
Dušenje čebule je nekaj, čemur pogosto ne posvečamo posebne pozornosti. Sesekljamo čebulo, segrejemo olje in čebulo pustimo, da se duši, medtem ko se posvečamo drugim opravilom.
A ravno, če dušenju posvetimo kanček pozornosti, lahko svoje jedi spremenimo v prave kulinarične specialitete.
Kako čebulo duši Gordon Ramsay?
Eden najbolj znanih kuharjev na svetu po čebuli, namenjeni enolončnicam in omakam, posuje sodo bikarbono in sladkor. Pravi, da se čebula zaradi tega hitreje zmehča, obenem pa postane bolj sočna in okusna.
Poleg tega ta trik preprečuje širjenje močnega vonja čebule po prostoru. Hkrati bo čebula postala lažje prebavljiva.
Takšna čebula bo poskrbela tudi za zgostitev jedi, zato je trik super izbira tudi takrat, ko bi jed sicer morali še posebej zgostiti s prežganjem ali drugimi tehnikami.
Zaradi vseh prednosti ni nobeno presenečenje, da omenjen trik uporabljajo številni kuharji v hotelih in vrhunskih restavracijah.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?