Profesionalni kuharji čebulo dušijo le tako: s tem trikom postane veliko okusnejša, pripravljena pa je v trenutku

11. 9. 2024
Deli
Profesionalni kuharji čebulo dušijo le tako: s tem trikom postane veliko okusnejša, pripravljena pa je v trenutku (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta hiter trik pri dušenju čebule bo poskrbel za božanski okus.

Čebula je osnova za pripravo mnogih omak, enolončnic in drugih jedi, zato je pomembno, da iz tega živila izvlečemo kar največ in tako izboljšamo okus jedi.

Ne spreglejte:

Dušenje čebule je nekaj, čemur pogosto ne posvečamo posebne pozornosti. Sesekljamo čebulo, segrejemo olje in čebulo pustimo, da se duši, medtem ko se posvečamo drugim opravilom.

A ravno, če dušenju posvetimo kanček pozornosti, lahko svoje jedi spremenimo v prave kulinarične specialitete. 

Kuharski trik pri praženju čebule
Profimedia

Kako čebulo duši Gordon Ramsay?

Eden najbolj znanih kuharjev na svetu po čebuli, namenjeni enolončnicam in omakam, posuje sodo bikarbono in sladkor. Pravi, da se čebula zaradi tega hitreje zmehča, obenem pa postane bolj sočna in okusna.

Poleg tega ta trik preprečuje širjenje močnega vonja čebule po prostoru. Hkrati bo čebula postala lažje prebavljiva.

Takšna čebula bo poskrbela tudi za zgostitev jedi, zato je trik super izbira tudi takrat, ko bi jed sicer morali še posebej zgostiti s prežganjem ali drugimi tehnikami.

Zaradi vseh prednosti ni nobeno presenečenje, da omenjen trik uporabljajo številni kuharji v hotelih in vrhunskih restavracijah.

Vir: krstarica.com

Tako v 1 minuti pripravite napitek, ki čisti jetra in ledvice, znižuje holesterol in krepi imunski sistem

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković