Ta slastna enolončnica vas bo založila s pomembnimi hranili in vas nasitila za ves dan.
Sploh v hladnih dneh se še kako priležejo enolončnice, ki navdušujejo s svojim okusom, hkrati pa jih lahko pripravite vnaprej in si tako zagotovite zdrav obrok tudi ob pestrih dneh. Ravno takšna je tudi lečina enoločnica, katere recept je delila nutricionistka Tatjana Popović, objavljen pa je bil na portalu zdravlje.kurir.rs.
Leča zagotavlja odličen vir beljakovin in vlaknin, zaradi česar vas bo ta enolončnica nasitila za ves dan.
Sestavine:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, strta
- 1 ¼ skodelice korenja, drobno sesekljanega
- 1 ¼ skodelice stebelne zelene, drobno sesekljane
- 2 skodelici leče
- 1 pločevinka pelatov
- 6 skodelic zelenjavne jušne osnove
- ½ žličke mlete kumine
- ½ žličke mletega koriandra
- 1 ½ žličke mlete paprike
- 2 suha lovorjeva lista
- 1 limona (lupina in sok)
- ¼ žličke soli
- ¼ žličke popra
Priprava:
- V večjem loncu segrejte olivno olje in mu dodajte čebulo in česen. Vse skupaj pražite na zmernem ognju približno dve minuti. Nato primešajte korenje in zeleno ter pražite še 5–7 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
- V lonec dodajte vse preostale sestavine, razen limone in soli, ter vse skupaj dobro premešajte. Povečajte temperaturo in pustite, da enolončnica zavre. Nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte še približno 35–40 minut oziroma dokler leča ne postane mehka. Vmes s površine odstranjujte peno.
- Lovorjeva lista odstranite iz enolončnice, lonec odstavite iz štedilnika ter jed začinite s soljo, limoninim sokom in naribano lupino.
- Enolončnico postrezite in uživajte v okusnem ter hranljivem obroku!
Vir: zdravlje.kurir.rs
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit