Za sladkanje ob kavici ali čaju!
Za 18 kosov potrebujete:
- 150 g drobno mletih lešnikov
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici ruma
- 20 g kokosove moke
- 40 g kakava
- 80 g masla
- 300 g marcipana
Za okrasitev:
- 80 g lešnikov
- 100 g čokoladne kuverture
Priprava:
1 Mletim lešnikom primešajte sladkor in rum. Dodajte kokos, kakav in maslo, vse skupaj dobro pregnetite in nato za 2 uri postavite v hladilnik.
2 Maso razdelite na tri dele in jih pravokotno (8 x 30 cm) razvaljajte med 2 plastema papirja za peko. Marcipan razdelite na 3 dele in ga z rokami zvaljajte v 30 cm dolge zvitke.
3 Položite jih na sredino vsakega pravokotnika in jih zvijte. Za 4 ure jih postavite v hladilnik in nato narežite na 5 cm dolge koščke.
4 Lešnike popražite v teflonski ponvi, nato jih olupite in grobo sesekljajte. Stopite čokoladno kuverturo, vanjo potopite končke zvitkov in jih okrasite s sesekljanimi lešniki.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa