Trkanje po lubenicah je "mimo". Raje preizkusite to metodo. 👇
Kako naj bi po vašem izbrali zrelo lubenico? Zdi se, da ima vsak svoj prijem in način. Ali zares deluje, ali bolj ugibate in upate na najboljše? No, najbolj zagotovo je, ko lubenico razrežete in preizkusite. Vendar nekaj lahko vseeno naredite že v trgovini.
Namesto trkanja po lubenici, naslednjič raje naredite kaj od tega:
1.
Poglejte površino lubenice. Opazite kakšno liso ali madež? To ne pomeni, da je lubenica "čez rok", pač pa, da je med zorjenjem ležala na tleh, kar je povzročilo madež. Na najbolj zrelih lubenicah boste našli rumeno liso. Nikoli ne kupite bele ali svetlo zelene lubenice, saj to nakazuje, da še ni bila zrela, ko so jo obrali. Če imate na izbiro, raje kupite lubenico z rumenim madežem kot brez.
2.
Potipajte površino lubenico. Mora biti trda na otip in gladka. Ko greste z roko čez površino, ne smete zatipati večjih poškob. Na pogled pa mora biti temno zelena.
Če je lupina lubenice mehka, je znotraj začela gniti. Ne sme biti niti preveč suha, saj takšna lubenica izgubi sočnost - ravno to, kar iščete. Temno zelena, trdna in gladka - takšna lubenica vas ne bi smela razočarati.
3.
Ta kriterij, po katerem prepoznate najbolj sočno lubenico, vam morda ne bo všeč, a je vredno poskusiti. Kot veste, več ko 90 % lubenice sestavlja voda. Kar pomeni, da bo najbolj sočna lubenica najtežja od vseh. Če imate na izbiro več lubenic iste velikosti, vzemite najtežjo. Res jo bo težko prinesti domov, vendar boste kasneje uživali v odličnem okusu. Poleg tega boste naredili malo vadbe moči za roke. 😉
Vir: City Magazine
Bonus video: podkast z Borutom Pahorjem in Robertom Lešnikom, ki se je prebil v sam vrh znamke Mercedes
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?