Da ne zmanjka idej za okusne torte...
Za 10 kosov potrebujete:
Za dno:
- 130 g drobno mletih kakavovih piškotov
- 40 g zmehčanega masla
Za kremo:
- 250 g kremnega smetanovega namaza
- 200 g trsnega sladkorja
- 250 g bučnega pireja
- 3 jajca
- 3 žlice presejane moke
- 1 žličko cimeta
- 1/2 žličke mletega ingverja
- ščepec soli
- 120 g temne čokolade
- bele čokoladne ostružke
Priprava:
1 Dno tortnega modela obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 160 stopinj. Mlete piškote stresite v skledo in jo zmešajte s stopljenim maslom. Mešanico dobro zatisnite ob dno modela.
2 V drugi skledi gladko zmešajte smetanov namaz in sladkor. Dodajte še bučni pire, jajca, moko, cimet, ingver in sol. Kremo za nekaj časa postavite stran.
3 V tem času nad vročo vodno kopeljo stopite temno čokolado. Eno tretjino testa dajte v skledo in mu primešajte čokolado. Bučni pire razporedite po piškotnem dnu in pogladite površino. Prelijte s čokoladnim testom. Nato z vilicami premešajte obe vrsti testa, da dobite marmoriran vzorec. Torto pecite približno 50 minut. Pred serviranjem jo okrasite s čokoladnimi ostružki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?