Veste, za kakšno rulado gre? Zaupamo vam lahko le to, da je hitro zmanjka!
Za 10 kosov potrebujete:
Za svetlo testo:
- 20 g masla
- 20 g sladkorja v prahu
- 20 g moke
- 1 beljak
Za kakavovo testo:
- 3 jajca
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 1 rumenjak
- 100 g moke
- 20 g kakava
Za nadev:
- 200 g pasirane skute
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 200 ml smetane
- 3 majhne banane
Priprava:
1 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem. Dodajte moko in beljak ter vse skupaj dobro zmešajte. Testo dajte v papirnato dresirno vrečko in na papir za peko nabrizgajte vzorec ‘žirafine kože’. Pekač nato za 15 minut postavite v zamrzovalnik.
2 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Dodajte rumenjak in vse skupaj še malo stepite. Primešajte moko s kakavom. Testo porazdelite po žirafastem vzorcu in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki ga vzemite iz pečice, ga prekrijte z novim listom papirja za peko, obrnite in odstranite papir.
3 Skuti primešajte obe vrsti sladkorja in primešajte še stepeno smetano. Pečen biskvit obrnite na vzorčasto stran in po njem razporedite kremo. Olupljene banane zrežite na polovice in jih položite na rob biskvita. Nato ga zvijte v rulado. Tesno ga zavijte v papir za peko in rulado za 4 ure postavite v hladilnik. Nato odstranite papir in rulado zrežite na rezine.